Hvad kan du opleve på museet?

Herunder kan du få et overblik over hvad du kan opleve på museet, både inden- og udenfor museets murer.
Udover de mange oplevelser som allerede findes på museet, tilbyder vi også et spækket arrangementsprogram med alt fra vadevandringer, weekendtemaer, pop-up udstillinger og meget mere. Du kan altid tjekke arrangementskalenderen på vores hjemmeside, og se hvad der er på bedding i den kommende tid.
Til højre for Informationen er der også placeret en infoskærm, hvor du altid kan se dagens program og andre praktiske informationer.

Sælarium

I vores vadehavsinspirerede Sælarium kan du nærstudere vores to spættet sæler Pebbles og Arn, og to gråsæler Rasmine og Else.
Sælfodring:
Sælerne trænes og fodres hver dag kl. 11.00 og 14.30, hvor du får gode historier, informationer og viden om sælerne fra vores formidlere.

Læs mere om Sælariet

Akvarium

Her finder du Danmarks flotteste rørebassin, hvor du kan få stillet din nysgerrighed og mærke overfladen af en rokke eller en plettet rødhaj.
I akvariet kan du bl.a. finde rødhajer, sømrokker, helleflyndere, torskefisk, havål, guldbrasen og havørreder.
Igennem ruderne som måler 3 x 8 meter får du et stort indblik i fiskenes verden.

Kom med under havoverfladen

Legeplads

Ohøj – landkrabber i sigte!
På den martime legeplads kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse – Her kan du gå ombord på skibene, tage en rutsje tur, en tur på trampolinerne, balancere på fenderne, samt tage et hvil ved de overdækkede borde og bænke.

Besøg legepladsen

Offshore museum

Udstillingen ”Energi fra Havet – Dansk offshore på Nordsøen” tager dig med ud på platformene på havet, under platformene på havbunden, ned i undergrunden og op i luften, hvor Nordsøen åbner sig i helikopterperspektiv.

Læs mere om udstillingen

Danmarks Vildeste Fiskereventyr

I udstillingen Danmarks Vildeste Fiskereventyr giver vi fiskeskippernes vilde oplevelser tilbage til byen, idet vi sætter esbjergfiskeriet på museum. Fiskeriet, som skabte byen.
Her får du førstehånds fortællinger og indblik i de lokale skæbner.

Læs mere om udstillingen

Friland Havnen

På vores store udendørs areal i forlængelse af legepladsen befinder Friland udstillingen sig. Her kan du se hvordan kystfiskerlejer, småhavne og træskibsværfter så ud i årene omkring 2. Verdenskrig. På den martime havn kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse, få et kig i de arbejdende værksteder, og høre motoren fra en gammel fiskerkutter brumme som startes op hver onsdag.

Oplev Friland

Vadehavspavillion

Vadehavspavillonen er vores anlæg med levende fugle der er knyttet til Vadehavet.

I vores Vadehavsrum kan du lære om den enestående natur i Vadehavet, som både er udpeget til nationalpark og UNESCO Verdensarv. Anlægget giver dig mulighed for at blive klogere på Vadehavets komplekse økosystem – og de største og mindste organismer i Vadehavet.

Læs mere her

Museumsbutik

Her finder du et nøje udvalgt sortiment af bl.a. souvenirs, tøj, plysdyr og fødevarer.
Vi har især fokus på bæredygtighed og klimavenlige produkter, derfor vil du også opleve at mange af de produkter vi sælger i butikken støtter gode formål blandt andet kampen mod børnearbejde samt muligheden for at beskytte naturen.
Du vil også kunne finde et stort udvalg af både kultur og naturhistoriske bøger.

Læs mere om vores butik

Cafe MS Smag

I vores cafe MS Smag kan du nyde et lækkert måltid med fantastisk udsigt ud over bl.a. strandbredden, De fire hvide mænd og vadehavet.
I MS smag arbejder vi med bæredygtighed både i vores arbejdsgange, og i vores retter. 

Cafeens åbningstider
Mandag - søndag kl. 10 - 15.45

Læs mere om cafeen her

Udover de mange oplevelser du kan få på museet, tilbyder vi også en lang række aktiviteter og arrangementer både inden- og udenfor museet.

På opdagelse i Vadehavet

Kom med på opdagelse i Vadehavet!
På museet arrangere vi turer ud på vaden lige uden for museets murer. Du kan komme med én formidler ud i Vadehavet, og gå på opdagelse med net og greb og høre om det helt fantastiske økosystem, som er i en verdensklasse for sig.

Læs mere om vores ture her

E.1 kutter

Hop om bord! – oplev Esbjerg Havn og Vadehavet fra dækket af en gammel kutter og få fortællingen om Esbjergs transformation fra eksporthavn til energimetropol - eller tag på sælsafari og kom helt tæt på naturen i Vadehavet, når vi sejler ud med en ægte Esbjerg-kutter fra 1931.

Læs mere om vores ture her

Børnefødselsdag

Hold din fødselsdag på Fiskeri- og Søfartsmuseet og få en anderledes oplevelse.
Sammen med museets formidlere vil du komme ind bag kulisserne og opleve bl.a. “fiskekarantænen”, det mærkelige “knoglemagasin” og teknikken bag akvarierne.
Du får også lov til at fodre hajer og pighvarrer!

Læs mere her

Bag kulissen

Oplev hvad der gemmer sig bag de låste døre, i kælderen, på Fiskeri- og Søfartsmuseet, og bliv bl.a. klogere på hvilket arbejde vi laver inden for forskning, formidling og teknik.

Læs mere om aktiviteten her

Omvisning i udstillingerne

Få en omvisning i vores udstillinger sammen med én af vores museumsformidler, og få ekstra viden med hjem.

Læs mere om aktiviteten her

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Museum

Se mere