Sælarium

Mød Vadehavets

Største rovdyr!

Sælerne trænes og fodres hver dag kl. 11.00 og 14.30, hvor du får gode historier, informationer og viden om sælerne fra vores formidlere.

I Sælariet kan du opleve sælerne i vandet gennem de store undervandsruder eller gå på opdagelse i de mange forskellige indkig i børnehøjde. Du kan også opleve sælerne oven vande, når de ligger og nyder livet på land.
Sælariet er inspireret af Vadehavet, hvor der lever både spættede sæler og gråsæler. 
I øjeblikket har vi to spættede sæler (Pebbles og Arn) og to gråsæler (Rasmine og Else) i Sælariet.

Sæltræning og speaks hver dag kl. 11 og 14.30

Ved de daglige sæltræninger kommer du helt tæt på, når sælerne bliver trænet og fodret. Du får samtidig gode historier og informationer om sælerne fortalt af vores formidlere. Der fortælles på både dansk og engelsk.
Vi træner vores sæler flere gange om dagen, sådan at de bliver aktiveret og får motion. Det er vigtigt for os at træne sælerne, så de er trygge ved, at vi håndterer dem i vores daglige arbejde med at holde dem sunde og raske. Vi kan f.eks. få lov til at åbne munden på de store rovdyr og tjekke deres tænder. Det kræver stor tillid fra både sælerne og trænerne. Det er også vores mål med træningen, at sælerne i fremtiden kan være med i forskningsprojekter, som kan gøre os klogere på den vilde bestand af sæler i Danmark.

Hør én af vores formidlere fortælle om

Sælernes dagligdag i Sælariet

Mød vores sæler

Bliv klogere på Sælariets beboer!

Lær her den enkelte sæl og dens art bedre at kende.

Rasmine

Rasmine er den ene af vores to fuldvoksne hun gråsæler. Rasmine er født i naturen. Vi fandt hende på Kærgård Strand. Hun kom til museet den 12. februar 2007. Rasmine er antageligt født i slutningen af december 2006 eller i begyndelsen af januar 2007.

Læs mere om grå sæler

Arn

Arn er vores voksne spættede sæl han. Han er født den 4. juli 2016 på Fjord&Bælt i Kerteminde. Arn kom til museet den 20. november 2018. Arn er far til vores sælunge Vitus.

Læs mere om spættede sæler

Pebbles

Pebbels er vores eneste spættede sæl hun. Hun er født den 11. juli 2012 i Rostock Zoologischer Garten i Tyskland. Pebbels kom til museet den 19. marts 2014. Pebbels er mor til vores sælunge Vitus, som kom til verdenen i juni 2021.

Else

Else er den ene af vores to fuldvoksne hun gråsæler. Else er født den 25. januar 2011 På NORDSØEN Oceanarium i Hirtshals. Else kom til museet den 10. april 2013.

Vil du vide mere om sælernes univers?

Læs mere her

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Museum

Se mere