Sælarium

Mød Vadehavets

største rovdyr!

Sælerne trænes og fodres hver dag kl. 11.00 og kl. 14.30, hvor du får gode historier, informationer og viden om sælerne fra vores formidlere.

I Sælariet kan du opleve sælerne i vandet gennem de store undervandsruder eller gå på opdagelse i de mange forskellige indkig i børnehøjde. Du kan også opleve sælerne oven vande, når de ligger og nyder livet på land.
Sælariet er inspireret af Vadehavet, hvor der lever både spættede sæler og gråsæler. 

Sæltræning og speaks hver dag kl. 11 og 14.30

Ved de daglige sæltræninger kommer du helt tæt på, når sælerne bliver trænet og fodret. Du får samtidig gode historier og informationer om sælerne fortalt af vores formidlere. Der fortælles på både dansk og engelsk.
Vi træner vores sæler flere gange om dagen, sådan at de bliver aktiveret og får motion. Det er vigtigt for os at træne sælerne, så de er trygge ved, at vi håndterer dem i vores daglige arbejde med at holde dem sunde og raske. Vi kan fx få lov til at åbne munden på de store rovdyr og tjekke deres tænder. Det kræver stor tillid fra både sælerne og trænerne. Det er også vores mål med træningen, at sælerne kan være med i forskningsprojekter, som kan gøre os klogere på den vilde bestand af sæler i Danmark.

Hør én af vores formidlere fortælle om

sælernes dagligdag i Sælariet

Mød vores sæler

Bliv klogere på Sælariets beboere!

Lær her den enkelte sæl og dens art bedre at kende.

Rasmine

Rasmine er den ene af vores to fuldvoksne hungråsæler. Rasmine er født i naturen. Vi fandt hende på Kærgård Strand. Hun kom til museet den 12. februar 2007. Rasmine er antageligt født i slutningen af december 2006 eller i begyndelsen af januar 2007.

Arn

Arn er vores voksne spættede hansæl. Han er født den 4. juli 2016 på Fjord & Bælt i Kerteminde. Arn kom til museet den 20. november 2018. 

Gaia

Gaia er vores hybride sælunge, som blev født her på museet d. 9. februar 2023. Hun er en hybrid, da hendes mor er gråsælen Else og hendes far er den spættede sæl Arn.

Else

Else er den ene af vores to fuldvoksne hungråsæler. Else er født den 25. januar 2011 På NORDSØEN Oceanarium i Hirtshals. Else kom til museet den 10. april 2013.

Vil du vide mere om sæler?

Læs mere

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Udstillinger

Se mere