Åbningstider

mandag: 10:00 - 18:00
tirsdag: 10:00 - 18:00
onsdag: 10:00 - 18:00
torsdag: 10:00 - 18:00
fredag: 10:00 - 18:00
lørdag: 10:00 - 18:00
søndag: 10:00 - 18:00
besøg

Planlæg dit besøg

Find informationer til dit besøg

Ankomst og parkering

Ved museets hovedindgang finder du alt det, du har brug for:

  • 100 parkeringspladser til personbiler
  • 2 handicapparkeringspladser
  • 14 ladestationer til elbiler fra E-on og Spirii
  • 3 busholdepladser

Er parkeringspladsen fyldt, findes der heldigvis flere gode parkeringsmuligheder på græsstykkerne langs vejen foran museet.

Busser

Du kan også vælge at tage bybus nr. 1A og 2A fra banegården eller nr. 13 fra Fanøfærgen. Busserne stopper lige udenfor museet.

Adgangsforhold

Det er nemt at besøge museet, også når du er gangbesværet eller sidder i kørestol. Hvor vi har trapper, er der nemlig også elevatorer, kørestolslifte eller ramper. I frilandsudstillingen er der desuden anlagt stier. Det kan dog være svært at komme ind i alle bygningerne.

En stor del af museets formidling består af tekster, billeder og genstande, der ikke må røres – men der er også noget for dig, der er synshæmmet. Du kan f.eks. dufte og røre ved bygninger, skibe og redskaber i vores frilandsudstilling. Og indenfor kan du røre ved fiskene i vores rørebassin. Enkelte steder i udstillingen kan du også lytte til historier lige som du kan høre vores formidlere fortælle, når de to gange om dagen fodrer og træner vores sæler.

Du er velkommen til at tage din føre- eller servicehund med dig, når du besøger museet, så længe de er i snor.
God Adgang har besøgt os - læs deres indlæg her.

Her kan du finde information på museet

I informationsskranken sælger vi billetter til museet, og du kan også købe årskort og gavekort til museet.
Vi står klar til at hjælpe dig lige meget, om du har brug for at kende den næste busafgang, mangler hjælp til at finde en helt speciel bog, eller har spørgsmål til vores udstillinger. Det er også ved informationen, at du finder vores store infoskærm, hvor du altid kan se dagens program.

Kort over museet

Her kan du se et kort over museet.

planlæg dit besøg

Garderobe

I museets garderobe kan du finde reoler til skoletasker og jakker samt skabe, der kan låses.

Mad og drikke

Du må tage din egen mad med

Du er velkommen til at spise din medbragte mad på museet. Der er plads til dig indenfor i forbindelse med vores garderobe og udenfor i vores frilandsudstilling, hvor der er sat borde og bænke frem. Det er ikke tilladt at spise medbragt mad i Café MS Smag.

Reservering af bord i Café MS Smag

Vi har masser af plads i caféen, og det er som regel ikke nødvendigt at reservere bord på hverdage. Hvis I er over ti personer i en gruppe, er det dog vigtigt, at I reserverer bord på forhånd. Det er ikke muligt at reservere borde i skolernes ferier.
Læs mere om Café MS Smag her.

Store og små hunde og andre kæledyr

Hunde i alle størrelser (og andre kæledyr) er velkomne på museet, men kun udenfor i vores frilandsudstilling og så længe de er i snor. I vores frilandsudstilling kan du også finde vores hundeparkering med mulighed for fortøjning tæt på vandskåle. Imens din hund slapper af i skyggen, kan du med god samvittighed gå på opdagelse på museets indendørsarealer og i sælariet.

Husk at du i frilandsudstillingen også kan finde poser, så du kan samle din hunds efterladenskaber op. Det sætter vi pris på!

Førerhunde og servicehunde må komme med over alt på museet, så længe de er i snor.

Museumsbutikken

I vores museumsbutik finder du alt, hvad dit voksen- eller barnehjerte måtte begære. Vi har de blødeste sælbamser og de sejeste sømandst-shirts samt sjove og flotte souvenirs, snacks og is. Alt er nøje udvalgt med henblik på kvalitet, bæredygtighed og klima - og ikke mindst vores fokus på havet.

Webshop

Online sælger butikken udvalgte varer, primært bøger. Besøg webshoppen her.

planlæg dit besøg

Du kan betale med

Museet tager både imod danske kroner, euro (sedler) samt Dankort, Visa, Eurocard, MasterCard, American Express, Diners, JCB, Maestro og Mobilepay.

Skoler på museum

Når I besøger museet, skal I læse og udfylde vores færdselsregler. Vi har lavet den for at gøre den efterfølgende fakturering til en leg, men også for at minde jer om vores færdselsregler, som vi har lavet for, at alle på museet får en god oplevelse.

Book jeres besøg

Det vil være en stor hjælp hvis I booker jeres besøg på forhånd lige her og hvis I sammen vil gennemgå færdselsreglerne med jeres gruppe forud for jeres besøg.

Undervisning

Vi elsker at få besøg af institutioner, skoler og ungdomsuddannelser på museet. Lige nu tilbyder vi dog ikke undervisningsforløb, da vi er i gang med at gøre vores tilbud til jer endnu bedre. Vi regner med at være klar med en masse nyt og spændende i løbet af efteråret 2024. Hold derfor godt øje med vores hjemmeside og kontakt vores arrangementsansvarlige, Julia, hvis du har spørgsmål.

Priser

Du kan se alle priser for skoler og institutioner her.

Gruppebesøg

Er I mere end 20 personer i en gruppe, vil vi gerne høre fra jer på forhånd, så vi kan hjælpe jer med at få et godt besøg.  I kan booke jeres besøg her.

Vil I spise i Café MS Smag, skal I bestille bord og mad på forhånd.

Lej et lokale

Hvis du og dit selskab ønsker at være lidt for sig selv, er det muligt at booke et af vores laboratorier.
Har kan du holde fødselsdag eller blot have et tilholdssted i løbet af besøge. Læs mere her.

Skriv til vores arrangementsansvarlige, Julia, hvis du har spørgsmål eller vil booke et besøg.

 

Praktisk information

Det gode museumsbesøg starter allerede derhjemme. Her på siden kan du finde oplysninger om, hvor du kan parkere din bil, om du må tage din hund med på museet og meget mere.

Hvad kan du opleve?

Fiskeri- og Søfartsmuseet er Danmarks museum for havet og en oplevelse for hele familien. Fordyb dig i vores udstillinger, gå på opdagelse i vores frilandsudstilling og besøg akvariet og sælariet, hvor du kommer helt tæt på vadehavets store og små dyr.

Frilandsudstillingen

lej et lokale