Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
Livet i Vadehavet spotudstilling

Ny spotudstilling på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Livet i Vadehavet

Vadehavet er et enestående naturområde med et fascinerende mylder af liv, - og det er netop det, der er i fokus i den nye spotudstilling. I udstillingen kan du bl.a. blive klogere på Vadehavets fødekæde, der rummer alt fra alger til trækfugle og sæler og til sidst kan du opleve den smukke medieinstallation, Vadehavet i glimt.

Udstillingen åbner d. 1. november 2023 kl. 12, og der vil denne dag være gratis entré på Fiskeri- og Søfartsmuseet fra kl. 10 til 13. Fiskeri- og Søfartsmuseets direktør, Merete Jankowski, byder velkommen, hvorefter udstillingen åbnes af Nationalpark Vadehavets formand, Flemming Just. Der vil desuden være tale af Lene Rydal Jørgensen fra Nordea-Fonden samt lidt drikkevarer og snacks.

Nationalpark Vadehavet har i samarbejde med Fiskeri- og Søfartsmuseet skabt en ny port til Vadehavet. En udstilling, som formidler nationalparkens natur og dyr. Vadehavet er UNESCO verdensarv, og udstillingen sætter fokus på hvorfor.

Udstillingen er en del af projektet ’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’, som er støttet af Nordea-fonden. Med projektet ønsker Nationalpark Vadehavet at gøre Vadehavet så tilgængeligt som muligt med håb om at flere søger ud i nationalparkens natur.

 

Fakta om Velkommen til Nationalpark Vadehavet
’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’ er et stort formidlingsprojekt, som skal gøre oplevelsen af nationalparken og verdensarven så tilgængelig som muligt og hjælpe den besøgende med at afkode landskabet, geologien, kulturen og Vadehavets helt særlige natur. Formidlingen udpeger og leder den besøgende hen til oplevelserne – uden om de sårbare områder.
Velkommen-projektet har kørt siden 2020 og omfatter i alt cirka 30 nye formidlingsinitiativer fordelt på såkaldte porte, velkomststeder, infosteder og ny hjemmeside. Den nye formidling på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg gør museet til en af i alt seks porte til nationalparken og verdensarven, der er etableret på eksisterende attraktioner/formidlings-institutioner.
Projektets samlede økonomi er på cirka 21,7 millioner kroner. Nordea-fonden har støttet med 14,7 mio. kr., Nationalpark Vadehavet har selv bidraget med knap 5 mio. kr., mens de fire vadehavskommuner – Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder – sammen med Naturstyrelsen har bidraget med samlet 2 mio.kr.

 

Yderligere oplysninger:
Henrik Mikaelsen, udviklingskonsulent Nationalpark Vadehavet
tlf. 24 69 38 45
hemik@danmarksnationalparker.dk