Mandag d. 24/06 er kan der KUN købes kaffe, is og kage i Cafe MS Smag fra kl. 11-15 | On Monday 24/06, coffee, ice cream and cake can ONLY be purchased in Cafe MS Smag from 11-15

Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
presse

På togt med Johannes

Få saltvand i årene

Tirsdag d. 2. juli
Billetter fra 100 kr. DKK
Sejl med E.1 Claus Sørensen
Varighed: Ca. 2 timer
Afgang: Kl. 13:30
Sprog: Dansk

På tog med Johannes

Er du klar til at få saltvand i årene, blæst i håret og en god historie i ørene? Tag med på togt, når museets fiskekutter, E1 Claus Sørensen, stævner ud fra Esbjerg Strand.

 

Nu får børnefamilier en unik mulighed for at stå til søs med Fiskeri- og Søfartsmuseets fiskekutter, E1 Claus Sørensen, når vi stævner ud fra Esbjerg Strand.

 

Undervejs bliver kutteren forvandlet til en sejlende kulisse, når vi fortæller historien om 16-årige Johannes, der skal på sit første togt som kokkedreng i 1940’erne. Vi følger bl.a. Johannes ind i fiskerihavnen, ud på åbent hav og til Skallingen, hvor vi kan se sæler, hvis vi er heldige. Imens vi sejler, bliver der også mulighed for at gå på opdagelse under dæk og prøve forskellige aktiviteter, som hører med til livet som fisker.

E.1 På togt med Johannes

Praktisk information

På togt med Johannes henvender sig til familier med børn på mellem seks og 14 år.

 

Sprog: Dansk

 

Afgang: Kl. 13:30 (Vær venligst klar 15 min før afgang)

 

Lokation: Esbjerg Strand

 

Varighed: Ca. 2 timer

 

Priser
Voksen (fra 13 år): 230 kr. + billetgebyr
Barn (op til 12 år): 100 kr. + billetgebyr

 

Vil du sejle en anden dag eller på andet sprog?
Se alle vores andre sejlture på dansk lige her
Se alle vores andre sejlture på engelsk lige her

E.1

Det med småt

Hvor afgår skibet fra?

E.1 ”Claus Sørensen” lægger til på Esbjerg Strand ved siden af Museumsfyrskibet, hvorfra alle ture afgår. Det er ca. 1 km. i gåafstand fra museet. Det er også muligt at køre helt ned og parkere tæt på skibet via Esbjerg Brygge. Skibet holder lige ved siden af udsigtstårnet "Sejlet".

Adgangsforhold og bekvemmelighed ombord

Sejlads med E.1 er desværre ikke velegnet for gangbesværede. Påstigning foregår via en trappe, og hele dæksarealet er både trangt og skrånende. Der er kun et begrænset antal siddepladser oppe på dækket, så man skal indstille sig på at sejladsen foregår stående. Der er borde og bænke i kabyssen under dæk via en stejl stige. Ved henvendelse på forhånd kan der aftales hjælp til at få gangbesværede eller en person i kørestol om bord med hjælp fra besætningen.

Mad og drikke

Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke. Vi anbefaler at man medbringer en flaske vand til turen.

Toiletforhold

Der er et toilet med skyl ombord på kutteren. Toilettet er under dæk med adgang via en stejl stige.

Beklædning

Medbring praktisk tøj. Selvom vejret på land er fint, er det altid koldere på havet. Vejret kan også pludseligt skifte fra sol til byger og blæst. I tilfælde af en byge er det muligt at gå under dæk og blive skærmet for regnen, men oplevelsen er altid bedst på dækket med garanti for vind i håret – og i værste fald skumsprøjt i ansigtet.

Besætning

Vores dygtige besætning har alle stor erfaring i at sejle og består af en blanding af tidligere fiskere og aktive sømænd i handelsflåden. Der er altid to mand om bord – en kaptajn og en bedstemand – som søger for din komfort og sikkerhed om bord.

Sikkerhed

Skibet har en besætning på 2 mand, samt en guide og må sejle med op til 22 passagerer. Den er udrustet med to 25 personers oppustelige redningsflåder og moderne redningsveste til alle. Der findes desuden redningsveste til børn i flere størrelser. Børn skal bære redningsvest under sejladsen. Besætningsmedlemmerne er uddannet og trænet i at håndtere ulykker til søs. E.1 ”Claus Sørensen” har sejlet for Fiskeri- og Søfartsmuseet siden 1978 uden nogen er kommet til skade – ud over søsyge, som heldigvis forekommer sjældent, da der ikke sejles i dårligt vejr.
Som passager er man dækket af sin egen ulykkesforsikring.

Aflysning ved dårligt vejr eller sygdom

Planlagte ture kan blive aflyst med kort varsel pga. vejret eller sygdom blandt besætningen. Kutteren afgår ikke ved en vindstyrke over 12 m/s i middelvinden eller ved dårlig sigtbarhed forårsaget af tåge eller havgus. Det er skipperens beslutning og afgørelse om sejladsen kan gennemføres. Forudbetalte billetter refunderes ved aflysning.

E.1 kort

Få rabat på din entrébillet til museet

Hvis du viser din "På togt med Johannes" billet når ankommer til Fiskeri- og Søfartsmuseet giver vi 10% rabat på din entrébillet.

 

Tilbuddet gælder kun samme dag, som din billet til "På togt med Johannes" er gyldig.

lej et lokale