Ungdomsuddannelser

Admiraler

Admiraler

Forløb målrettet ungdomsuddannelser.

Vores undervisningstilbud til ungdomsuddannelserne byder på tre forløb.

Du kan booke et af forløbene eller flere forløb til dine elever - vi målretter gerne forløbene, hvis dine elever har særlige behov.

Du kan læse mere om forløbene herunder og sende en forespørgsel på booking af forløbene direkte her på siden.

Plastik på stranden

Man har vurderet at der hvert år udledes 8 millioner ton plastik i havet. Det svarer til at der hvert minut bliver tømt en lastbil fuld af plastik ud i havet.
Som Danmarks museum for havet er det et problem vi er meget optaget af og et tema, vi mener berører os alle. Derfor har vi, i samarbejde med eksperter på området, udviklet et nyt praksisorienteret forløb til udskolingen og ungdomsuddannelserne. Det giver eleverne mulighed for selv at undersøge, hvor stor problemstillingen med plastik i havet er.
Under forløbet skal eleverne bruge forskernes egne metoder til at undersøge stranden for mikroplast.
Undersøgelsen er delt op i to dele. Første del foregår på Sædding strand hvor vi tager sandprøver fra opskylslinjen. Herefter tager vi prøverne med tilbage til museets laboratorie, hvor vi med hjælp af museets udstyr, undersøger prøverne for mikroplast. Alle resultaterne bliver noteret i den udleverede vejledning og bliver herefter analyseret. Vejledninger og resultater kan tages med hjem til evt. videre arbejde.

Max antal elever
24

Varighed
2 timer

Pris
Kr. 2000,-

På opdagelse i Vadehavet

Hvis du arbejder med økosystemer, tidevand, landskaber, fugle, Nationalpark, Verdensarv eller et helt andet Vadehavstema, så skal I med på vadevandring i Vadehavet. Her kan vi lægge fokus på de emner, som I gerne vil arbejde med. Vi begynder oftest turen ved siden af skulpturen ”Mennesket ved Havet”, hvor vi taler om Vadehavets tilblivelse og geomorfologiske processer. Herefter bevæger vi os ud til muslingebankerne i Vadehavet.
På turen kan vi fx tømme en ruse og eleverne skal undervejs selv være med til at finde, fange og undersøge dyrene. På vaden taler vi om økosystemet i vadehavet og dyrenes biologi.
Vi tilpasser naturligvis niveauet til de forskellige klassetrin.

OBS. Turen er tidevands- og vejrafhængig.
Påklædning: Varmt tøj og gummistøvler.

Max antal elever
30

Varighed
1½ timer

Pris
Kr. 2.000,-

Rundvisning "Bag kulissen"

Oplev hvad der gemmer sig bag de låste døre i kælderen på Fiskeri- og Søfartsmuseet.
Vi tager jer med bag kulisserne og forklarer, hvad et museum er og hvilket arbejde vi laver inden for forskning, formidling og teknik. Vi besøger vores naturhistoriske magasin, hvor vi fortæller om vores arbejde med sæler, hvaler og Beredskabet for Havpattedyr og viser museumsgenstande fra vores naturhistoriske samling.
Herefter går vi i karantænen, hvor vi har vores samling af levende dyr. Her fortæller vi om akvarierne og vores opdræt af havdyr. Vi tager enkelte dyr op, som vi præsenterer.

Max antal elever
24

Varighed
45 min.

Pris
Kr. 2000,-

* Tilbydes også på engelsk

Undervisningsmaterialer

På vores side Undervisningsmaterialer kan du finde direkte links til undervisningsmaterialet, som er tilpasset det enkelte forløb.

Find undervisningsmaterialer til Admiraler

Har du spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål i forhold til hvilket forløb du skal vælge, pris mv. kan du kontakte Julia Søllestedjs@fimus.dk eller tlf. 30340775.

Forespørg eller book et forløb her

 

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Museum

Se mere