skip to Main Content

Tilbud til udskolingen

Denne aktivitet giver dine elever en introduktion til den naturvidenskabelige tankegang og metode. Vi arbejder med de overordnede temaer: Evolution og tilpasning.

Her afprøves den naturvidenskabelige arbejdsmetode fra hypotese over forsøg til videre diskussion og konklusion. Eleverne arbejder sammen i grupper og får udleveret to forskellige fiskearter og et kompendium, der tager udgangspunkt i to enkle spørgsmål: “Hvor i havet lever de to fisk, og hvad lever de af?” Herefter skal de dissekere og sammenligne de to fisk og forholde sig til en række undersøgelsesspørgsmål.

Tilbydes også på engelsk.

Max antal elever24
Varighed1½ time
Niveau7. – 10. kl.
PrisKr. 1.200,-

Hvis du arbejder med økosystemer, tidevand, landskaber, fugle, Nationalpark, Verdensarv eller et helt andet Vadehavstema, så skal I med på vadevandring i Vadehavet. Her kan vi lægge fokus på de emner, som I gerne vil arbejde med. Vi begynder oftest turen ved siden af skulpturen ”Mennesket ved Havet”, hvor vi taler om Vadehavetstilblivelse og geomorfologiske processer. Herefter bevæger vi os ud til muslingebankerne i Vadehavet.

På turen kan vi fx tømme en ruse og eleverne skal undervejs selv være med til at finde, fange og undersøge dyrene. På vaden taler vi om økosystemet i vadehavet og dyrenes biologi.

Vi tilpasser selvfølgelig niveauet til de forskellige klassetrin. Turen skal passe med tidevandet (lavvande) og eleverne skal være klædt på til årstiden – Varmt tøj og gummistøvler.

Turen er tidevands- og vejrafhængig.

Max antal elever30
Varighed1½ time
Niveau7. – 10. kl.
PrisKr. 2.000,-
(1.500,- uden ruse)

Påklædning: Varmt tøj, gummistøvler eller bare tæer.

Booking eller mere information

Forløb kan bookes i tidsrummet 09.00-14.30

Ønsker du at booke et forløb, så gå direkte til booking kalenderen herunder.
Har du spørgsmål til booking, skriv da venligst til Lasse på formidling@fimus.dk.

Ved faglige spørgsmål til indhold kontakt da venligst museumsformidler Lasse V. Ottosen på lvo@fimus.dk eller 51260156

Back To Top
×Luk søgning
Søg
X
X