skip to Main Content

Tilbud til mellemtrinet

Eleverne skal i grupper undersøge en blæksprutte – både indvendig og udvendig!

Vi ser på en tiarmet blækspruttes levevis og unikke anatomi. Vi introducerer begreber og fagsprog, som man arbejder med i natur/teknologi. Det kan f.eks. være tilpasning, camouflage eller evolution. I kan også bruge dissektionen som en introduktion til et tema om havet, eller som en spændende oplevelse og udfordring for eleverne

Max antal elever24
Varighed1 time
Niveau*4. – 6. kl.
PrisKr. 1.000,-
* Egnet for børn med særlige behov.

* Tilbydes også på engelsk

Vi skal i fællesskab undersøge og dissekere Danmarks største blæksprutte.

Giv dine elever et indblik i et dyr med en helt unik anatomi og biologi, når vi åbner blæksprutten op sammen med børnene.

Vi skal tale om hvilket dyr en blæksprutte er og hvordan den er tilpasset i forhold til miljø og byttedyr.

Forløbet er styret af formidleren, der fortæller og forklarer, mens der vendes, drejes, mærkes og klippes. De modige elever kan få lov at hjælpe til, hvis de tør.

Max antal elever24
Varighed30 – 45 min.
Niveau*3. – 6. Klasse
Pris500,-
*Egnet til børn med særlige behov.

*Tilbydes også på engelsk

Oplev hvad der gemmer sig bag de låste døre, i kælderen, på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Vi tager jer med bag kulisserne og forklarer, hvad et museum er og hvilket arbejde vi laver inden for forskning, formidling og teknik. Vi besøger vores naturhistoriske magasin, hvor vi fortæller om sæler, hvaler og Beredskabet for Havpattedyr og viser nogle af vores spændende museumsgenstande frem.

Herefter går vi i karantænen, hvor vi fortæller om akvarierne og vores opdræt af havdyr. Vi tager også nogle dyr op, så eleverne får lov at komme helt tæt på.

Max antal elever24
Varighed45 min.
Niveau*3. – 6. Klasse
Pris600,-
*Tilbydes også på engelsk

Fiskeri- og Søfartsmuseet gemmer på en enorm mængde viden, knogler og præparater fra hvaler, indsamlet gennem flere årtiers arbejde med de store havpattedyr. Det vil vi gerne dele med jer!

Hvad er et havpattedyr? Lever der hvaler i Danmark? Hvad spiser de? Hvad gør man, når de strander? Få svar på disse spørgsmål og mange flere, i et spændende oplæg med masser af praktiske eksempler.

Efter oplægget går vi en tur ned i kælderen, i det naturhistoriske magasin og finder knogler og kranier fra hvaler frem. Vi kommer til at snakke om forskernes arbejde med dyrene, Beredskabet for Havpattedyr og hvorfor det er vigtigt, at have sådan en stor samling knogler gemt væk i vores kælder.

Max antal elever24
Varighed1 time.
Niveau3. – 6. Klasse
Pris1000,-

Hvis du arbejder med Vadehavet, skal du besøge vores museum.

Vi har en vadehavsudstilling, saltvandsakvarium og et sælarium, hvor du kan finde en stor del af de dyr der findes i Vadehavet. Hvis du vil på tur i Vadehavet med os som guider, tilbyder vi en vadevandring for dig og dine elever ved Sædding Strand. Her kan vi tale om både kultur- og naturhistorie og dine elever bliver udfordret undervejs når de skal grave, si og undersøge havbunden for dyr og planter. Vi skal gå henover de blotlagte vadeflader i enten bare tæer eller gummistøvler og bestige de lokale blåmuslingebanker. Dette kræver selvfølgelig at tidevandet passer for os og at vejret ikke er for blæsende. Ude ved muslingebankerne kan vi også vælge at tømme en ruse, som vi bruger til indsamling af dyr til museets akvarier.

Hvis du deltager i undervisningstilbuddet MitVadehav, kan du bruge turen som en optakt eller del af et længere forløb. Vi anbefaler dig at tjekke opgaverne på Mit Vadehav.

Turen er tidevands- og vejrafhængig.

Max antal elever30
Varighed1½ time
Niveau*3. – 6. kl.
PrisKr. 2.000,-
(1.500,- uden ruse)

Påklædning:  Varmt tøj, gummistøvler eller bare tæer.

Booking eller mere information

Forløb kan bookes i tidsrummet 09.00-14.30

Ønsker du at booke et forløb så kontakt Julia på js@fimus.dk.

Ved faglige spørgsmål til indhold kontakt da venligst museumsformidler Lasse V. Ottosen på lvo@fimus.dk eller 51260156

Back To Top
Søg
da
X
X