Bliv en del af holdet

Frivillige fællesskaber

Havnen på Friland er ramme for arbejdende værksteder i et maritimt havnemiljø, på Fiskeri- og Søfartsmuseet.
Her er alder og uddannelse ikke afgørende, for du lærer alt gennem sidemandsoplæring i smedjen, ved bloksaven, på reberbanen eller i vodbinderiet.

Formidlingen i de arbejdende værksteder foregår primært i skoleferierne. Flere af de forskellige håndværkerlaug mødes på ugentlig basis til åbne værksteder – året rundt!

Ansøg om at blive frivillig

Havnens bonderøv

Frivillighed kommer i mange former – for os er det ikke afgørende, om du helst vil vise et håndværk, eller om du er langt bedre til at skabe oplevelser gennem medrivende fortællinger. Måske har du en baggrund inden for søfart, fiskeriet eller offshorebranchen, der gør at du kan tilføre vores udstillinger en personlig dimension.

Kunne du tænke dig at blive “Havnens bonderøv”? Ligesom Bonderøven deler vi glæden ved de gamle håndværk og traditioner. Her på museet er det de maritime håndværk vi dyrker: smedje, vodbinderi, bloksav og gamle motorer. Bliv introduceret til vores fantastiske frivillige og dyrk håndværket og fællesskabet. Du behøver ikke at have forudsætninger eller kendskab til håndværket – bare du har interessen, gløden, og lysten til at lære og videregive.

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne som frivillig, så send en mail til frivilligkoordinator Richard Bøllund på e-mail rb@fimus.dk

Hvis du modtager offentlige ydelser, bør du være opmærksom på, at der kan gælde en række regler, når det kommer til mængden og typen af frivilligt arbejde, du må varetage. Du kan læse en fyldestgørende guide om reglerne for frivilligt arbejde, mens man modtager offentlige ydelser, her.

Fællesskaber og frivillighed

Som frivillig på Fiskeri- og Søfartsmuseet er det afgørende, at du er god til at kommunikere med mennesker. Vi er Danmarks museum for relationen mellem mennesket og havet. Vil du være med til at fortælle den historie?

Alle frivillige får et kort der giver dem og deres nærmeste fri adgang til museet.
I tillæg til det er der en række fordele samt 30% rabat på køb i butik og cafe.

Det sociale samvær betyder meget. Frivillighed er båret af passion, entusiasme og fællesskab. Som frivillig på museet skal du føle, at du er en del af noget større, når vi sammen bygger bro mellem museets faglige viden, medarbejdere og frivillige, og skaber oplevelser og fortællinger for de besøgende på museet.

Sociale begivenheder:
Sæsonopstartsmøde med middag
Julefrokost

Ved nærmere info kontakt Richard

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Museum

Se mere