skip to Main Content

Museumsinspektør, cand.mag.

Det fedeste ved at arbejde på et museum, er de originale genstande i udstillinger og magasiner, som hver især fortæller en historie om et levet liv. Det er ikke bare døde ting, men indeholder en sjæl og en historie, som det er min vigtigste mission at være med til at bevare og videregive.

Jeg hedder Richard Bøllund, og jeg har været ansat på museet siden år 2000. Jeg er cand.mag. i samfundsfag og historie og arbejder bredt inden for museets fagområde med dokumentation, undersøgelse og formidling. Arbejdet med den kulturhistoriske samling, herunder indsamling, registrering og bevaring er desuden mit ansvarsområde.

Har du genstande, som du ønsker at indlevere, så er det mig du skal lave en aftale med.

Kontaktdata

Richard Bøllund
Museumsinspektør, cand.mag.
E-mail: rb@fimus.dk
Tlf: +45 2911 1931

Hent PDF

Hvad er det sjoveste ved dit job?
"Museer er i konstant fremdrift, og ofte med fremme i brugen af nye teknologier. At være med til at udvikle ting, og rokke ved folks opfattelse af museer som noget støvet og kedeligt, er noget at det sjoveste."

Fagområde: Maritime erhverv og virksomheder
Søfart fra Esbjerg og Fanø og Esbjerg Havns udvikling og forandring. Desuden virksomheder på havnen i tilknytning til de maritime erhverv og aktiviteter.

Fagområde: Besættelsestiden
Besættelsestiden i relation til fiskeriet fra Esbjerg samt Atlantvolden i nærområdet.

Havneliv

Ny bog genopliver minder fra havnens storhedstid. ”Havneliv” er en skildring af liv, aktiviteter og mennesker på Esbjerg Havn gennem 150 år fra havnen blev anlagt og til i dag.   Havneliv - Esbjerg Havn i billeder 1868-2018 Her...

Læs artikel

Jubilæumsudstillingen 17. maj

24. marts er sidste chance Udstillingen Byens Gave Fiskeri- og Søfartsmuseet 1968-2018 lukker efter rundvisningen  Fiskeri- og Søfartsmuseet var byens gave til sig selv i anledning af Esbjerg Havn og bys 100-års jubilæum i 1968. Gennem 50...

Læs artikel
Back To Top
×Luk søgning
Søg
X

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er okay med dette, men du kan fravælge, hvis du ønsker det Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close