skip to Main Content

Shorewalk

En udstilling om Esbjerg. Et projekt for skoler og virksomheder. En march for FN’s verdensmål.

SHOREWALK
FN’s verdensmål
fortalt på ti kilometer

Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjergs skoleelever og havnens virksomheder arbejder sammen om FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid. Mange taler om bæredygtighed, men hvad vil det rent faktisk sige? Det har elever på Bryndumskolen, Hjertingskolen, Sønderrisskolen og Realskolen talt med en lang række virksomheder om.

Verdensmål
i hverdagen

SHOREWALK er en aktiv udstilling fra museet, hvor vi sammen med elever fra byens skoler og havnens virksomheder viser, hvordan et museum kan bryde ud af de klassiske formidlingsrammer, samtidig med at vi tager en mere aktiv del i fællesskabets vej mod en mere bæredygtig verden. Udstillingen strækker sig fra den sydlige del af havnen til dokhavnen i Nord. Udstillingen bliver skabt af eleverne gennem et undervisningsforløb, hvor eleverne i foråret besøgte virksomhederne. De ville have en forklaring på, hvordan man bruger verdensmålene i havnens hverdag. Det lærte begge parter meget af, hvor elevernes direkte spørgsmål krævede lige så klare svar.

Forstå Shorewalk
Målet med SHOREWALK var, at alle elever i Esbjerg skulle gå de ti kilometer på byens, havnens og museets fødselsdag d. 24. april 2020.
Det skete ikke på grund af forsamlingsforbuddet, og det er en skam, for virksomhederne og eleverne havde gjort sig mange tanker om verdensmålenes tilstand.

Det arbejde skal ikke gå til spilde. Vi vil se, hvordan virksomhederne gør verden til et bedre sted, mens de tjener penge, skaber arbejdspladser og gør Esbjerg til centrum for den bæredygtige omstilling. Derfor går museets direktør David Dupont-Mouritzen SHOREWALK-ruten og møder alle de virksomheder, der har deltaget.

Deltagende virksomheder

Total
Semco Maritime
Danske Bank
Esvagt
TripleNine
Blue Water Shipping
Esbjerg Havn
MacArtney
Smedegaard
Escape Zone
Esbjerg Rådhus
Meet & More Esbjerg
Teknik og Miljø
Kirk og Holm
Spar Nord
Alpha Aqua
Vattenfall
Aalborg Universitet

Deltagende skoler

AURA Skolen Hjerting
AURA Skolen Bryndum
AURA Skolen Sønderris
Fourfeldtskolen Bohr
Vitaskolen Bohr
Esbjerg Realskole

Det indledende samarbejde omkring SHOREWALK var en succes. Eleverne var opmærksomme, deltagende og engagerede. Det var tydeligt, at de havde forberedt sig.

Jan Michael Jensen, Semco Maritime

Rask må det gå - fredag. d. 18. september!

Alle kan følge med David rundt på ruten. Her er chancen for at komme helt tæt på havnelivet, hvilket ikke er muligt til dagligt. Davids gåtur bliver live-streamet, og centrale elementer vil bagefter blive udstillet på museet. Har du noget, du vil spørge virksomhederne om, så kan du undervejs stille spørgsmål eller komme med kommentarer, som måske ender med at blive en del af udstillingen.

Program og rute 2020

Her kan du se, hvad du kan opleve på SHOREWALK. Du kan selv vælge om du vil være med hele vejen, eller hoppe ind og ud undervejs. Hvis du er forhindret, så kan du følge med når vi live-streamer flere gange langs ruten. Du finder det på vores facebook side.

Kl. 9:
David snører skoene og tager en tur rundt på museet

Kl. 10:
David går langs havnen og taler med blandt andre:

  • Smedegaarden
  • Esvagt
  • Semco
  • Vattenfall
  • Alpha Aqua
  • Danske Bank
  • TripleNine
  • Aalborg Universitet
  • Esbjerg Havn

Kl. 14: 
David er hjemme igen og åbner officielt Shorewalk-udstillingen i museets forhal

Fællesskabets vej
mod en mere bæredygtig
fremtid

Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjergs skoleelever og havnens virksomheder arbejder sammen om FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid. Mange taler om bæredygtighed, men hvad vil det rent faktisk sige? Det har elever på Bryndumskolen, Hjertingskolen, Sønderrisskolen og Realskolen talt med en lang række virksomheder om.

Vil du gerne blive en del af Shorewalk
Vil du gerne høre mere som virksomhed?
Eller er du lærer og vil gerne have dine elevers analytiske evner og samfundsforståelse sat i spil?

Skriv til os
Shorewalk - ideen

Shorewalk er blevet udviklet over en periode på cirka 2 år fra 2018-2020. Den drivende kraft bag udviklingen af Shorewalk, som koncept, er Axel Boisen, der i en periode har været tilknyttet museet.

Back To Top
×Luk søgning
Søg
X
X