Oplevelser
Signalboden på friland har åbent!
Tag turen ud på vores udendørsområde og nyd de lækre smagsoplevelser, imens børnene brænder deres krudt af på legepladsen.
Signalboden har meget af byde på:
- Softice fra Hansens Is
- Udvalg af økologiske is fra Hansen Is og Frisko
- Slush Ice med saft fra Westjysk Smag
- Hjemmebagt brød og pølser fra Fanø Slagteren
- Barista kaffe lavet på bønder fra Riccos
- Udvalg af bæredygtige drikkevarer
Velkommen til MS Smag
På Fiskeri- og Søfartsmuseet skaber vi oplevelser, man taler om og selvfølgelig også madoplevelser i særklasse!
Med basis i et ambitiøst køkkenmanifest giver vi dig nye menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Her er noget for enhver smag.
I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager selv alt. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte naturens eget spisekammer.
Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger.
En anden klassiker som vi konstant nyfortolker på, er vores ambitiøse smørrebrød.
Byens bedste udsigt
Vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt.
Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbreden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.
Bemærk venligst, at MS Smag lukker for servering af varm mad kl. 15.15, dog sælges fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.
Uden for ferierne er det muligt spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.
MS Smag har åbent for take-away!
Hvordan bestiller jeg?
Du sender en mail til cafe@fimus.dk eller ringer til vores kok Peter på 61 20 57 13.
Hvornår?
Du kan bestille maden i tidsrummet: 10:00-15:00.
Maden skal senest afhentes kl. 15:45 samme dag.
Hvad kan jeg få at spise?
Du få lækre retter med lokale råvarer, præcis som når du normalt besøger museet. Se menu’en herunder:
God mavefornemmelse
Vi har selvfølgelig kun glade smileys – tjek selv
Fredagsfrokost
Fredagsfisk – første fredag i hver måned
Maj 2021
Fredag d. 07. maj
Forret
Langtids pocheret kuller, serveret med rehydret gulerødder & urteslør.
Hovedret
Pasta med hvedeøls dampede blåmuslinger – med årstidens urter & urte sauce til.
Pris: 165,-
Bordbestilling ved Tanja på tp@fimus.dk.
Selvom råvarerne skifter med sæsonen er der altid flere slags frisk fisk på menuen.
Her finder du et skiftende udvalg af lækre anretninger; fra lækre salater til den kulturhistoriske bakskuld, som er en smørstegt, saltet og røgede ising.
Vi gør det som en hyldest til fisk, som de forunderlige væsener de er – og som en af de fineste råvarer vores natur kan tilbyde gastronomien.
Hvad inspirerede os til cafeens navn?
Vi legede med en del forslag – men intet føltes så rigtigt som MS Smag, der i sin bløde “mmmm s smag” i sig selv er et løfte om velsmag og madglæde.
Det er fint, at MS Smag er ikke entydigt, for vi holder af at fortælle:
Motorskib forkortes M/S. Motorskib er betegnelsen for et stort skib, der drives frem ved maskinkraft fra forbrændingsmotorer. Rask må det gå i Esbjerg, hvor ord er få men kraftfulde og fulgt af fremdrift.
Martin Spangberg er manden på plænen. Han var en dansk opdagelsesrejsende. Han startede som løjtnant i den russiske flåde og blev næstkommanderende kaptajn under Vitus Bering. Sammen kortlagde de store dele af verden. Vi deler Martins nysgerrighed og sætter gerne kursen mod nye mål. Vil du med?


