skip to Main Content

Velkommen til MS Smag

På Fiskeri- og Søfartsmuseet skaber vi oplevelser, man taler om og selvfølgelig også madoplevelser i særklasse!
Med basis i et ambitiøst køkkenmanifest giver vi dig nye menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Her er noget for enhver smag.

I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager selv alt. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte naturens eget spisekammer.

Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger.
En anden klassiker som vi konstant nyfortolker på, er vores ambitiøse gourmet hotdog.

Byens bedste udsigt

Vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt.

Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbreden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.

Bemærk venligst, at MS Smag lukker for servering af varm mad kl. 15.15, dog sælges fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.
Uden for ferierne er det muligt spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.

Aktuel vintermenu

Nyfortolkede smørrebrød på surdejsrugbrød hjemmebagt på Mel fra Forum,
vælg mellem:

     Håndpillede rejer og økologisk æg   45,-
     m/ hjemmerørt urtemayo og dild

     MS Smags syltede Stegte sild  45,-
     m/ hjemmesyltede rødløg og kapers

Kylling og bacon i sprødstegt rugbrødssandwich   65,-
m/ stegt kylling fra Kongeå, sprød bacon fra Enghavegård og hjemmerørt urtemayo

MS Smags fiskefrikadeller   75,-
Serveret med smørstegt surdejsrugbrød hjemmebagt på Mel fra Forum, grillet citron og tyttebær

Sprød spidskålsalat   75,-
m/ citron vinaigrette, ristede nødder og æbler

MS Smags Stjerneskud   115,-
m/ hjemmerøget lyssej, stegt rødspættefilet, håndpillede rejer, årstidens spirer samt hjemmerørt dressing, aioli og grillet citron

Bakskuld stegt i smør med surdejsrugbrød  125,-
m/ forårets spirer, grillet citron og hjemmerørt remoulade

God mavefornemmelse

Vi har selvfølgelig kun glade smileys – tjek selv

Fredagsfrokost

Fredags fisk den 6/3

Forret: Bagt Jomfruhummer med urtemajo på sprød brød

Hovedret: Pocheret Rødfisk, på knuste kartofler med Beurre blanch

165,-

Bordbestilling på 7612 2000

Menuen ``Kun for børn``

Børneretter
– serveres med en sund snack

Rasmine   55,-
Fiskefilet serveret m/ remoulade og stegt rugbrød

Else   55,-
Fiskefrikadeller serveret m/ remoulade og stegt rugbrød  

Pebbles  55,-
Pasta bolognese lavet på welfare kvæg og frisk pasta

Arn  18,-
Hjemmelavet Pølsehorn serveret m/ ketchup

Kærlighed til havet og fisk på gaflen

Selvom råvarerne skifter med sæsonen er der altid flere slags frisk fisk på menuen.

Her finder du et skiftende udvalg af lækre anretninger; fra lækre salater til den kulturhistoriske bakskuld, som er en smørstegt, saltet og røgede ising.

Vi gør det som en hyldest til fisk, som de forunderlige væsener de er – og som en af de fineste råvarer vores natur kan tilbyde gastronomien.

MS Smag = fuld power, smagsoplevelser og eventyrlyst

Hvad inspirerede os til cafeens navn?

Vi legede med en del forslag – men intet føltes så rigtigt som MS Smag, der i sin bløde “mmmm s smag” i sig selv er et løfte om velsmag og madglæde.
Det er fint, at MS Smag er ikke entydigt, for vi holder af at fortælle:

Motorskib forkortes M/S. Motorskib er betegnelsen for et stort skib, der drives frem ved maskinkraft fra forbrændingsmotorer. Rask må det gå i Esbjerg, hvor ord er få men kraftfulde og fulgt af fremdrift.

Martin Spangberg er manden på plænen. Han var en dansk opdagelsesrejsende. Han startede som løjtnant i den russiske flåde og blev næstkommanderende kaptajn under Vitus Bering. Sammen kortlagde de store dele af verden. Vi deler Martins nysgerrighed og sætter gerne kursen mod nye mål. Vil du med?

Back To Top
×Luk søgning
Søg
en de da
X
X