skip to Main Content

Velkommen til MS Smag

På Fiskeri- og Søfartsmuseet skaber vi oplevelser, man taler om og selvfølgelig også madoplevelser i særklasse!
Med basis i et ambitiøst køkkenmanifest giver vi dig nye menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Her er noget for enhver smag.

I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager selv alt. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte naturens eget spisekammer.

Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger.
En anden klassiker som vi konstant nyfortolker på, er vores ambitiøse smørrebrød.

Byens bedste udsigt

Vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt.

Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbreden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.

Bemærk venligst, at MS Smag lukker for servering af varm mad kl. 15.15, dog sælges fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.
Uden for ferierne er det muligt spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.

Aktuel efterårsmenu

Nyfortolkede smørrebrød på surdejsrugbrød hjemmebagt på Mel fra Forum 45,-

vælg mellem:

Makrel i tomat lavet på danske traditioner
m/ solmodne tomater og efterårets grønt

eller

MS Smags fiskefilet 
m/ hjemmerørt remoulade og brændt citron

 

Ms Smags stjerneskud  115,-
m/ hjemmerøget vesterhavskuller, smørstegt fiskefilet og årstidens friske urter

Bakskuld   125,-
Saltet og røget ising stegt i smør, serveret med smør stegte kartofler vendt i urter

MS Smags veganerbud   70,-
Dagens grønne bowle med hummus, lokale urter og dagens grønt fra Økotopen. Serveret med hjemmebagt Ciabattabrød

Sømandsburger   95,-
m/ 200 g. saftig bøf lavet på kød fra Welfare Food, ost og bacon fra Enghavegaard, barbequesauce, syltede løg og efterårets grønt

Club sandwich   75,-
m/ kylling fra Kongeå og bacon fra Enghavegaard samt hjemmerørt urtedressing og grønt

God mavefornemmelse

Vi har selvfølgelig kun glade smileys – tjek selv

Fredagsfrokost

Fredagsfisk d. 6/11-2020

Forret: Krabbebisque serveret med surdejsbrød bagt på mel fra Forum & rørt smør

Hovedret: Hvidvinsporcheret mørksej serveret med grillet kål & sauce beurre blanch

Kr. 165,- pr. pers.

Bordbestilling på tp@fimus.dk

Menuen til de små matroser

Børneretter
– serveres med en sund snack

Rasmines rugeklapper   18,-
m/ revet gulerod og chokolade

Elsas fiskefilet   55,-
m/ remoulade og hjemmebagt rugbrød  

Pebbles børneburger 55,-
m/ saftig bøf og hjemmerørt ketchup

Arns hjemmelavede nuggets 55,-
m/ pommes frites og hjemmerørt remoulade

 

Kærlighed til havet og fisk på gaflen

Selvom råvarerne skifter med sæsonen er der altid flere slags frisk fisk på menuen.

Her finder du et skiftende udvalg af lækre anretninger; fra lækre salater til den kulturhistoriske bakskuld, som er en smørstegt, saltet og røgede ising.

Vi gør det som en hyldest til fisk, som de forunderlige væsener de er – og som en af de fineste råvarer vores natur kan tilbyde gastronomien.

MS Smag = fuld power, smagsoplevelser og eventyrlyst

Hvad inspirerede os til cafeens navn?

Vi legede med en del forslag – men intet føltes så rigtigt som MS Smag, der i sin bløde “mmmm s smag” i sig selv er et løfte om velsmag og madglæde.
Det er fint, at MS Smag er ikke entydigt, for vi holder af at fortælle:

Motorskib forkortes M/S. Motorskib er betegnelsen for et stort skib, der drives frem ved maskinkraft fra forbrændingsmotorer. Rask må det gå i Esbjerg, hvor ord er få men kraftfulde og fulgt af fremdrift.

Martin Spangberg er manden på plænen. Han var en dansk opdagelsesrejsende. Han startede som løjtnant i den russiske flåde og blev næstkommanderende kaptajn under Vitus Bering. Sammen kortlagde de store dele af verden. Vi deler Martins nysgerrighed og sætter gerne kursen mod nye mål. Vil du med?

Back To Top
×Luk søgning
Søg
en de da
X
X