skip to Main Content

Velkommen til MS Smag

På Fiskeri- og Søfartsmuseet skaber vi oplevelser, man taler om og selvfølgelig også madoplevelser i særklasse!
Med basis i et ambitiøst køkkenmanifest giver vi dig nye menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Her er noget for enhver smag.

I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager selv alt. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte naturens eget spisekammer.

Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger.
En anden klassiker som vi konstant nyfortolker på, er vores ambitiøse gourmet hotdog.

Byens bedste udsigt

Vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt.

Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbreden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.

Bemærk venligst, at MS Smag lukker for servering af varm mad kl. 15.15, dog sælges fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.
Uden for ferierne er det muligt spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.

Aktuel menu december

Smørrebrød lavet på surdejsrugbrød kr. 65,-
Vælg mellem

– Stegt sild i eddikelage med syltede løg og kapers
– Rullepølse af lam fra Varde Ådal med sky og skalotteløg

Ribbensteg Sandwich kr. 95,-
af økologisk gris med rødkål og syltet græskar

Tartelet af butterdej kr. 80,-
med økologisk kylling fra Kongeå og svampe

Grønkålssalat kr. 75,-
med kikærter, æble og ristede hasselnødder

Fish n´chips kr. 115,-
af frisk kullerfilet med grove pomfritter, salat og sauce tatar

Bakskuld kr. 135,-
stegt i smør med surdejs rugbrød, salat og remoulade

 

Derudover en kridttavle 
Med dagens nyfortolkede smørrebrød og 1-2 stk. dagens tavleret (varm/kold, salt/sødt) 

 

 

 

God mavefornemmelse

Vi har selvfølgelig kun glade smileys – tjek selv

Fredagsfrokost

Fredags fisk den 7/2

Stegt torskerogn på surdejsrugbrød med fermenteret remoulade

Farseret blæksprutte med salt bagt selleri & strandkrabbe sauce

165,-

Vi anbefaler en Lynghvede fra Fanø bryg til 55,-

Bordbestilling på 7612 2000

Menuen ``Kun for børn``

Børneretter
Der serveres agurk og gulerodsstave til alle børneretter

Fiskefingre af kullerfilet med pomfritter og ketchup kr. 55,-

Lille ribbensteg sandwich med rødkål kr. 50,

Kærlighed til havet og fisk på gaflen

Selvom råvarerne skifter med sæsonen er der altid flere slags frisk fisk på menuen.

Her finder du et skiftende udvalg af lækre anretninger; fra lækre salater til den kulturhistoriske bakskuld, som er en smørstegt, saltet og røgede ising.

Vi gør det som en hyldest til fisk, som de forunderlige væsener de er – og som en af de fineste råvarer vores natur kan tilbyde gastronomien.

MS Smag = fuld power, smagsoplevelser og eventyrlyst

Hvad inspirerede os til cafeens navn?

Vi legede med en del forslag – men intet føltes så rigtigt som MS Smag, der i sin bløde “mmmm s smag” i sig selv er et løfte om velsmag og madglæde.
Det er fint, at MS Smag er ikke entydigt, for vi holder af at fortælle:

Motorskib forkortes M/S. Motorskib er betegnelsen for et stort skib, der drives frem ved maskinkraft fra forbrændingsmotorer. Rask må det gå i Esbjerg, hvor ord er få men kraftfulde og fulgt af fremdrift.

Martin Spangberg er manden på plænen. Han var en dansk opdagelsesrejsende. Han startede som løjtnant i den russiske flåde og blev næstkommanderende kaptajn under Vitus Bering. Sammen kortlagde de store dele af verden. Vi deler Martins nysgerrighed og sætter gerne kursen mod nye mål. Vil du med?

Back To Top
×Luk søgning
Søg
en de da
X
X

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er okay med dette, men du kan fravælge, hvis du ønsker det Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close