Oplevelser
Julefrokost
fra MS Smag
Læs mere her
Velkommen til MS Smag
På Fiskeri- og Søfartsmuseet skaber vi oplevelser, man taler om og selvfølgelig også madoplevelser i særklasse!
Med basis i et ambitiøst køkkenmanifest giver vi dig nye menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Her er noget for enhver smag.
I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager selv alt. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte naturens eget spisekammer.
Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger.
En anden klassiker som vi konstant nyfortolker på, er vores ambitiøse smørrebrød.
Byens bedste udsigt
Vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt.
Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbreden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.
Bemærk venligst, at MS Smag lukker for servering af varm mad kl. 15.15, dog sælges fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.
Uden for ferierne er det muligt spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.
Julemenu MS Smag
*Gældende fra torsdag d. 12.11.2020
Nyfortolkede smørrebrød kr. 55,-
Vælg mellem:
Stegte syltede sild m/ friterede kapers og syltede løg
Eller
Flæskesteg fra Varde Ådal m/ hjemmesyltet rødkål og agurker
Bakskuld kr. 110,-
Saltet og røget ising serveret på smørstegt surdejsrugbrød m/ syltede tyttebær med smag af jul, brændt citron samt røget mayo.
MS Smags veganer bud kr. 70,-
Dagens grønne bowle m/ hummus, tangpesto samt årstidens urter fra Økotopen.
Serveret med hjemmebagt ciabattabrød.
Rugbrødssandwich kr. 75,-
Unghanebryst og bacon fra Enghavegaard marineret i timian og serveret mellem skiver af smørstegt surdejsrugbrød smurt med hjemmerørt urtemayo.
Strandkrabbebisque kr. 80,-
Smagt til med rom fra Fanø Bryghus. Serveret med rejer, urteolie og brød bagt på mel fra Forum.
Fish´n´chips kr. 90,-
Serveret med sauce tatar, vinaigrette, pommes og brændt citron.
Drikkevarer:
Safter fra Møn: 22,-
Hyldeblomst eller rabarber
Westerhavs most fra Ringkøbing 22,-
Dansk vand med brus og citrus 28,-
Vand 20,-
Pepsi, Pepsi max & faxe kondi 25,-
Æble Juice fra Juiceorganic 15,-
Kakaomælk fra Thise 18,-
1 glas mælk 15,-
Fanøbryg udvalg spørg tjener for udvalg 35,-
Royal øko, classic ell pilsner 32,-
Et glas af husets vin 40,-
En flaske af husets vin 225,-
* I caféens vinkort kan du finde et større udvalg af vine.
God mavefornemmelse
Vi har selvfølgelig kun glade smileys – tjek selv
Fredagsfrokost
Fredagsfisk – første fredag i hver måned
Februar 2021
Fredag d. 05. februar
Forret
Langtids pocheret kuller, serveret med dehydreret rødbeder & urteslør.
Hovedret
Pasta med hvedeøls dampede blåmuslinger – med årstidens urter & urtesauce, lavet på tang & urter.
Pris: 165,-
Nydes med et glas IPA Havgus fra Fanøbryghus til 35,-
Bordbestilling ved Tanja på tp@fimus.dk.
Menuen til de små matroser
Børneretter
– Alle børneretter serveres med gnavegrønt
Pepples pasta bolognese kr. 55,-
m/ saftig bøf og hjemmerørt ketchup
Elsas krabatburger kr. 55,-
m/ paneret kullerfilet og hjemmerørt mayo
Arns hjemmelavede pølsehorn kr. 18,-
Serveret med hjemmerørt ketchup
Rasmines risengrød kr. 20,-
m/ kanel og smørklat
Selvom råvarerne skifter med sæsonen er der altid flere slags frisk fisk på menuen.
Her finder du et skiftende udvalg af lækre anretninger; fra lækre salater til den kulturhistoriske bakskuld, som er en smørstegt, saltet og røgede ising.
Vi gør det som en hyldest til fisk, som de forunderlige væsener de er – og som en af de fineste råvarer vores natur kan tilbyde gastronomien.
Hvad inspirerede os til cafeens navn?
Vi legede med en del forslag – men intet føltes så rigtigt som MS Smag, der i sin bløde “mmmm s smag” i sig selv er et løfte om velsmag og madglæde.
Det er fint, at MS Smag er ikke entydigt, for vi holder af at fortælle:
Motorskib forkortes M/S. Motorskib er betegnelsen for et stort skib, der drives frem ved maskinkraft fra forbrændingsmotorer. Rask må det gå i Esbjerg, hvor ord er få men kraftfulde og fulgt af fremdrift.
Martin Spangberg er manden på plænen. Han var en dansk opdagelsesrejsende. Han startede som løjtnant i den russiske flåde og blev næstkommanderende kaptajn under Vitus Bering. Sammen kortlagde de store dele af verden. Vi deler Martins nysgerrighed og sætter gerne kursen mod nye mål. Vil du med?


