MS Smag

Bæredygtigt mad med byens bedste udsigt

Kærlighed til havet

og fisk på gaflen

Afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer fra de fantastiske lokale fødevarer producenter - skaber vi noget for enhver smag!

I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager alt selv.
Vi stræber efter kun at bruge råvarer i sæson og når de er bedst. Vi undgår at købe udenlandske råvarer ved at insistere på at lave mad, hvor vi ved at råvarerne er danskproducerede og i videst muligt omfang lokalt, så vi hermed støtter de lokale leverandører og små producenter. Det samme gør sig gældende i forhold til vores drikkevarer, hvor der er fokus på bæredygtig produktion.

Vi har ligeledes fokus på bæredygtige fisk og proteiner fra vores hav, og bestræber os efter kun at servere fisk fra det mellemste lag i havet og i videst muligt omfang, dagens bifangst.

Se menukort

Cafeens åbningstider

Mandag - søndag kl. 10 - 15.45


Bemærk venligst

Servering af varm mad kl. 11.00 - 15.00.
Sidste bestilling af varm mad inden 14:45.
Dog sælges der fra det kolde køkken, kaffe og kage frem til en time før museets lukketid.

Uden for ferierne er det muligt at spise i MS Smag, uden at købe entre til museet. Det foregår ved, at du ved informationen låner et cafépas, som efterfølgende returneres. I ferierne skal der dog altid købes entré.

Book bord i MS Smag her

God mavefornemmelse

Vi har selvfølgelig også kun glade smileys – Tjek selv.

Hos MS smag går vi meget op i at du kan nyde et lækkert måltid hos os, og samtidig være med til at passe på vores hav.

Vi er derfor også meget stolte af, at være en Green Restaurant

Se vores Green Key certifikat her.

Caféen

Hvor stammer vores navn MS smag mon fra?

Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbredden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.
I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen, UNESCO Verdensarv Vadehavet og de imponerende havmøller på Horns Rev.

Hvad inspirerede os til cafeens navn?

Køkkenmanifest og verdensmål

Vi forholder os til verdensmål nr. 14 når vi arbejder med havet og fiskene heri. Vi bestræber os på, kun at servere fisk, som er fanget bæredygtigt, fra det mellemste lag i havet og i videst muligt omfang, dagens bifangst, så vi sikrer os de bæredygtige proteiner og skåner havet mest muligt.
Når vi køber fisk ønsker vi kun at købe fisk som er MSC mærket.

Vi ønsker ligeledes at gå i front som et grønt bæredygtigt køkken med fokus på affaldssortering, DAKA Refood - madsvind og ansvarlig mad produktion. Vi har fokus på dosering og ansvarlig brug af rengøringsmidler og ønsker kun at svanemærkede rengøringsmidler, som er skånsom mod naturen.

Læs vores køkkenmanifest

Hør vores F&B ansvarlige I MS smag fortælle om cafeen.

Book bord til fredagsfisk

Vil du også være med til fredagsfisk? 

Skynd dig at booke en plads, inden det er udsolgt. 

Book bord her

Fredagsfisk

Den første fredag i hver måned præsenter MS Smag to lækre retter til en god pris

 

November
Fredag d. 05 november 2021 kl. 12:00. 

Forret
Bouillabaisse
Serveret med langtidshævet surdejsbrød & Vesterhavs fisk 

Hovedret
Bygotto med søl & friske urter 

Pris 165,- 

 

Anbefalet drikkevare
Anbefales at blive serveret med øllen Vadehav fra Fanø Bryghus. Pris: 45,-

 

Bordbooking til fredagsfisk skal ske til Tanjatp@fimus.dk eller via knappen til venstre

Akvarium

Se mere

Sælarium

Se mere

Museum

Se mere