skip to Main Content

Hjernemad for børn

DR Ultra Nyt og fiskene…

DR Ultra Nyt den 12. marts handler om spisevaner med fisk. Vi har haft besøg af Ultra og to raske drenge fra Alslev Skole, som quizzer på viden om fisk, spisevaner og ikke mindst smager på fiskene. Det hele foregik lige her. Og du er også inviteret til at lære, lege og smage med.

Din hjerne har brug for omega-3-fedtsyrer – hvilket findes i fisk. Københavns Universitet forsker i omega-3 -fedtsyrers betydning for børns udvikling. Vi har fulgt med på sidelinjen, som et af de akvarier der har medvirket gennem en fin lille interaktiv udstilling og indsamling af citizen science.

Begivenheden “Hjernemad for børn” er på en og samme tid højdepunktet og afslutningen for projektet. På dagen kan du ud over FiSK udstillingen opleve både fysiologiske målinger og eksperimenter. Vi viser, hvad Citizen science har afsløret omkring vores spisevaner. Danskerne elsker makrel i tomat. I København spiser de meget sushi og vi spiser fiskefilet her. Du bliver budt på lækre smagsprøver, så vi kan finde ud af, om du er mest til laks eller den lækre fladfisk…

Uanset, så kan du blive klogere på fladfisken lige her. Hele familien får nok at se til, når vi udfordrer jer på hvem der er de bedste snorrevodsfiskere.

Billederne herunder er fra DR Ultra Nyt besøget
Billedet nederst er fra forberedelserne til arrangementet og viser træfisk i det net der bruges i konkurrencen.

Arrangementet er gratis når der er indløst entré.

Husk børn er gratis.

Vibeke Birk
Back To Top
×Luk søgning
Søg
X
X