skip to Main Content
Havneliv

Havneliv

Ny bog genopliver minder fra havnens storhedstid.

”Havneliv” er en skildring af liv, aktiviteter og mennesker på Esbjerg Havn gennem 150 år fra havnen blev anlagt og til i dag.

 

Havneliv – Esbjerg Havn i billeder 1868-2018

Her er en billedbog som skildrer havnens udvikling og forandring på en måde, der inviterer til at have den liggende fremme som “coffetablebook” og bladre i som hyggelæsning. Bogen er et af Fiskeri- og Søfartsmuseets bidrag til markering af Esbjerg Havns jubilæum i 2018.

Havnen har gennem alle tider tiltrukket sig omgivelsernes interesse og nysgerrighed. Den særlige stemning, som er opstået omkring havnens liv og aktiviteter, og som er blevet opsøgt og indfanget af både fotografer og folk i almindelighed, forsøges gengivet i billedbogen ved hjælp af stemningssættende billeder med skildringer af havnens mangeartede aktiviteter gennem tiden. Motiverne er iøjnefaldende og genkendelige for såvel esbjergensere som for andre, idet størstedelen af billederne i bogen er fra en tid mange vil kunne huske, genkende eller har hørt om. Med fokus på mennesker og på havnens ”liv” kan billederne forhåbentligt medvirke til at vække følelser og begejstre!

Bogens billeder rammer bredt og fremhæver mange væsentlige og forskelligartede erhverv og situationer på havnen gennem tiden. Men der er også de nære, de vedkommende og indimellem lidt skæve fortællinger fra havnen. Samtidig rummer bogen i tekst og billeder en gengivelse af de væsentligste træk og milepæle i Esbjergs historie, så man foruden at blive underholdt også kan blive oplyst.

Udgangspunktet har været Fiskeri- og Søfartsmuseets egne billedarkiver, suppleret med enkelte billeder udefra. Men det væsentligste i tilblivelsen af denne bog er de fotografer, som gennem tiderne har været på pletten og har indfanget de aktiviteter, stemninger og øjeblikke, som gør bogen mulig.

Bogen, der sælges fra 24. april ved udvalgte boghandlere og på Fiskeri- og Søfartsmuseet, koster 249,-

Back To Top
×Luk søgning
Søg
X
X