skip to Main Content

Ved museets hovedindgang forefindes busstoppested og cykelparkering. Parkeringspladsen ligeledes ved museets hovedindgang har 2 invalideparkeringspladser, 2-3 busholdepladser samt omkring 100 parkeringspladser for personbiler, desuden finder der flere parkeringsmuligheder i museets nærområde.

Hele året er man velkommen til at spise medbragt mad og drikkevarer ved borde og bænke i museets frilandsudstilling, hvor der ved legepladsen findes overdækning.

Ved museets hovedtrappe er der en elevator op til indgangen. Museets forskellige udstillinger ligger i ét plan, dog ikke akvariet, men adgang hertil sker via en lang rampe. I museets forhal findes en kørestolslift til adgang til MS Smag. Sælariet ligger i samme plan som udstillingerne, og der er elevator til Sælariegården med undervandsruder samt udstilling om Vadehavets Sæler. I museets frilandsudstilling er der anlagt stier, således man kan komme hele udstillingen rundt, dog kan der være problemer med adgangen ind i de enkelte bygninger.

Der er begrænset mulighed for lån af klapvogne.

Vi tilråder man medbringer sin egen, af smitteforebyggende hensyn

Grundet corona og smitteforebyggende tiltag, er garderoben ikke disponibel i øjeblikket.

Medbragte jakker og tasker må ikke henstilles, af hverken private eller institutioner.
Personlige ejendele skal transporteres med rundt hvor I færdes.

Hunde må passere gennem forhallen, ud på det Maritime Friland, hvor de er velkomne i snor.
Hunde må ikke efterlades uden for ejerens opsyn.
Førerhunde for svagtseende kan medtages over alt.
Hunde er ikke tilladt indendørs i cafe, på toiletter, udstillinger, akvarie og sælarium.

Der kan betales med Dankort, Visa, Eurocard, MasterCard, American Express, Diners, JCB, Maestro.

Der kan købes gavekort til brug på museet ved museets billetsalg.

Informationen sælger billetter, souvenirers og de lækreste gaver.
Dit besøg starter og slutter her. Vi gør vores bedste for at være til din tjeneste – hvad enten du har brug for at kende næste bus-afgang, du skal have hjælp til at finde en helt speciel bog, eller du har spørgsmål til en af vores udstillinger.

Forhallen med det store åbne rum og de mange smukke havpattedyr skeletter skaber en fantastisk stemning.

Forhallen ligger i forlængelse af indgang, information og billetsalget og er det første du møder når du træder ind på museet. Det er samtidig museets hjerte, hvorfra der er nye oplevelser i alle retninger.

I forhallen holdes foredrag, museumskoncerter, receptioner og meget andet. I forhallen er der komplet AV fra et gigantisk lærred og projektor, samt professionelt lydanlæg med alt hvad der tilhører.

Museets sælarium ligger ud mod vandet, så når du står på tribunen og kigger på de legesyge sæler, kan du samtidig se deres naturlige habitat i Vadehavet, i baggrunden. I vores sælarium kan du komme helt tæt på og se dem svømme under vandet, gennem de store panorama glasvinduer. Læs mere her.

I vadehavsudstillingen kan du lære mere om det komplekse økosystem. Et øvre anlæg med levende fugle giver dig mulighed for at betragte fuglene på nært hold og gennem undervandsruder kan du opleve når de dykker ned efter føde.
Under selve fugleanlægget findes et udstillingsområde, der giver et indblik i Vadehavets dyreliv.
Særligt populært blandt de mindste er de læringsrige iPads og på sansestien kan du mærke hvordan det føles at gå ud over naturlandskabet – læs mere om oplevelsen her

I området på museets havside findes også et populært rørebassin.

I sommer halvåret griller vi i gården og nyder solen – og det store areal giver mulighed for mange typer arrangementer.

Saltvandsakvariet lader dig møde næsten alle typer af fisk, der findes i de danske farvande, fra flotte fløjfisk til pudsige panserulke. Ocenariet er et kæmpe stort bassin, hvor fiskene bliver imponerende store. Langs vægge er der mindre bassiner, hvor du kan studere fisk og havdyr i naturtro miljøer. Rørebassinet i midten konkurrerer om titlen som Danmarks største og flotteste – her danser rokkerne og de småplettede rødhajer virker nærmest kælne, når de søger op og tillidsfuldt svømmer mod din hånd. Læs mere her.

Efter madpakkerummet fortsætter gangen ned mod undervisnings afsnittet. Her er to store lokaler der kan lægges sammen til et stort lokale. Her er plads til 40 personer i hvert eller 90 totalt. Lokalerne rummer alt hvad nysgerrige sjæle kan have behov for. Fra computere og projektorer, kreative workshop materialer, forstørrelses lup, redskaber til dissektioner – og tilmed en stribe akvarier. Laboratorierne kan bookes til undervisningsforløb, fødselsdage og møder.

Energi fra Havet – Dansk offshore på Nordsøen
Læs mere om Danmarks eneste offshore museum her.

Danmarks Vildeste Fiskereventyr
Lad os introducere dig til vores kunstneriske og dokumentariske udstilling hvor vi, i hidtil uhørt grad, kobler det at indsamle, bevare og formidle. Danmarks Vildeste Fiskereventyr handler om en by, som får anlagt en statshavn, for primært at eksportere landbrugsprodukter til blandt andet England – men som en­der med at skabe et fantastisk fiskere­ventyr – faktisk Nordeuropas største. Mød de tidligere fiskeskipper, som gennem en epoke og et erhverv, som har formet det Esbjerg, vi kender i dag.

Friland Havnen
Friland Havnen er Danmarks eneste maritime frilandudstilling. Her kan du se hvordan kystfiskerlejer, småhavne og træskibsværfter så ud i årene omkring 2. verdenskrig. Alt er bygget op ved hjælp af originale bygninger, som er flyttet fra Esbjerg havn til museet samt ved rekonstruktioner af huse, som tidligere har ligget på havnen eller langs kysten. Dertil kommer en mængde fartøjer, hvoraf nogle kan ses på kystlandingspladsen og andre på værft eller i havnen, mens en række mindre fartøjer udstilles i åbne magasiner i et par af værftsbygninger. Du kan også besøge en original tysk bunker fra 2. Verdenskrig og se udstillingen om den tyske Atlantvold og fiskeriets og søfartens vilkår under krigen.

Det er muligt at holde arrangementer på Friland – eksempelvis afholder Fiskeri- og Søfartsmuseet sit store årlige julemarked, og opbygger i anledningen en stribe telte til lokale fødevareproducenter, der deltager i den hyggelige dag.

På den martime legeplads kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse.
Her er der trygge rammer for et par gode timer til leg i læ, mens forældre kan nyde en god kop kaffe eller medbragt mad ved de overdækkede borde og bænke sæt. Læs mere her

Sidst men ikke midst er der fantastiske faciliteter i og ved MS Smag, der er museets cafe.
En fantastisk udsigt over indsejlingen og Vadehavet, borerigge og skibe i havnen, skaber en unik stemning dag som nat. MS Smag er det perfekte venue for arrangementer – fra konfirmation eller yoga, til netværksmøde, foredrag eller julefrokost.

MS Smag byder også på hyggekrog, udendørs siddepladser i solen, hængekøjer i sommerhalvåret og gode historier om madkultur og madhistorie. Læs mere om vores ambitiøse køkkenmanifest og madoplevelser i særklasse her: MS Smag

Møde kapacitet

Forhal: 120-200
MS Smag: 120-150
Akvarium: 40-100
Laboratorier: 40-90
Mødelokalet: 25-40
Friland: 300
Plænen: 300

Send forespørgsel
Back To Top
Søg
en de da
X
X