skip to Main Content
Se alle arrangementer

oktober, 2020

Dette er et gentagende hold

10okt10:0017:00Efterårsferie - i det vilde, vidunderlige Vadehav

Arrangements-detaljer

Kig forbi Fiskeri- og Søfartsmuseet i uge 42 – her fejrer vi Nationalpark Vadehavets 10 års fødselsdag med masser af forskellige aktiviteter, som alle har noget med vores vilde, vidunderlige Vadehav at gøre. Du kan både komme i Østersskole, med på Vadevandringer, hvor du kan finde mange arter til din vandbingo.dk-plade, opleve Nat i akvariet, smage på Vadehavet og masser af andre aktiviteter på museet.
Østersskole
Brug et par timer i efterårsferien og blive meget klogere på østers!
I det vilde, vidunderlige Vadehav lever der masser af østers – Stillehavsøsters. Og selv om de faktisk ikke hører til i Vadehavet, så er de alligevel interessante… Og de smager godt. I Østersskolen åbner vi en østers, finder dens mave og gæller og se hvordan den ser ud inden i. Desuden sætter vi små forsøg op for at finde ud af hvad, og hvordan, de spiser. Du hører også om, hvordan det kan være at vi har stillehavsøsters i Vadehavet og hvorfor det kan være et problem.
Stillehavsøstersen er en invasiv art, og dem findes der flere af i Vadehavet. Du kan også blive klogere på andre invasive arter som de asiatiske strandkrabber og hjælpe med at finde ud af hvilke arter der hører til i Vadehavet, og hvilke der ikke gør.
Østerskokkeskole for børn
Sammen med Cafe MS Smag lærer du at lave lækker mad af noget af det som lever i det vilde, vidunderlige Vadehav. Kom forbi og hør om østers, og hvordan man kan tilberede dem – og få et lille opskriftshæfte med. Og selv om du tror, at du måske ikke kan lide østers, så prøv vores børnevenlige østerspandekage. Deltagelse er gratis når der er indløst entre, men det er først til mølle på dagens ledige pladser. Reserver din plads i billetsalget ved ankomst.
Vadehavets pattedyr
I Vadehavet lever der sæler og hvaler, det er bare ikke så tit at man ser dem. I forhallen står vi klar til at fortælle om de hvaler der kommer på besøg i Vadehavet og om det havpattedyrberedskab, som Fiskeri- og Søfartsmuseet er en del af.
Det vilde, vidunderlige Vadehav – quiz
Tag quizzen med rundt i udstillingen og undersøg Vadehavets natur og kultur. Svar på spørgsmål om dyrene som man finder i Vadehavet, og find ud af hvordan sejlads har foregået. Vadehavet er helt specielt at sejle på – og det har formet vadehavssejladsen, handel og trafikken i gennem tiderne. Kom forbi og se vores evert – et skib der er formet til det vilde, vidunderlige Vadehav.
Få quizzen ved receptionen, og aflever den igen for en lille bitte præmie.
Slip fantasien løs i vores kreativt værksted og åbne laboratorie
Film fra nationalparken

Tid

(Lørdag) 10:00 - 17:00

Back To Top
Søg
da
X
X