skip to Main Content
Se alle arrangementer

november, 2018

29nov17:0020:00Udsolgt!Blæksprutterne kommer!

Arrangements-detaljer

Torsdag den 29. november 2018 kl. 17.00–20.00

I spændingsfeltet mellem gastronomi og bæredygtighed melder blæksprutterne sig. Her er begivenheden, der vil give dig ny viden og pirre dine smagsløg. Vi får besøg af Danmarks mest kendte smagsprofessor – Ole G. Mouritsen. Vi skal høre om, se, røre – og spise blæksprutter. Det bliver med garanti en aften du aldrig glemmer.

 I foredraget tager vi på en kulturhistorisk, naturhistorisk og gastronomisk rejse under overfladen for at besøge nogle af verdens mærkeligste skabninger, blæksprutterne, der er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore, men alligevel lever de kun et par år. De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De har en hjerne og udviser intelligens, men sært nok sidder det meste af hjernen i armene. Deres hud kan med lynets hast skifte farve og mønstre, de kan smage med armene, og de er mestre i at forklæde sig som sten og grus. Samtidig har blæksprutter verden over og gennem årtusinder og i mange kulturer fundet vej ind i køkkenet. De er næringsrige og velsmagende. De kan blive en vigtig proteinkilde for os til at erstatte kød fra landdyr. I modsætning til mange fiskebestande er alle verdens blækspruttepopulationer i vækst. — Hvad med at spise dem?

Aftenen fortsætter i det bedste selskab, når vi rykker fra forhal til MS Smag, hvor køkkenet har tryllet med de gode lokale råvarer og friske blæksprutter.
Der er to retter inkl i prisen, drikkevarer er ekskl.

Tid

(Torsdag) 17:00 - 20:00

Sted

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tarphagevej 2

Tilmelding

Ordrebekræftelse gælder som billet og medtages på dagen.

Der kan ikke længere reserveres billetter

Back To Top
×Luk søgning
Søg
X
X

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er okay med dette, men du kan fravælge, hvis du ønsker det Læs mere

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close