skip to Main Content

Et besøg på museet er for alle, uanset alder

I den rejse, vi fortæller her, sørger vi for at I får det hele med, så I har noget at lade jer inspirere af!
Om I tager den i nævnte rækkefølge, omvendt, som et stjerneløb, eller om I køber årskort og deler turen op i flere omgange, så I får set årets skiftende udstillinger – det står frit for. Faktisk er 2. besøg allerede tjent ind ved køb af årskort, da det koster 290 kr., mod 150 for 1 besøg, men selvfølgelig kun for voksne; børn under 18 år har altid gratis entre.

Rejsen, der beskrives her, er det, man kan opleve på museet, men derudover er der vadevandringer, weekendtemaer, pop-up arrangementer og hvad vi ellers finder på, så husk altid at tjekke arrangementskalenderen, før I besøger os.

Forslag til jeres besøg!

Det er nok de færreste museer, der har en hval til at byde velkommen – men det har vi!
Allerede når man bevæger sig op ad trappen til museet, fanger øjet skelettet fra en kaskelot, der strandede på Rømø i 1996, og når man træder ind i forhallen, møder blikket endnu flere giganter. Her hænger nemlig hele 4 hvalskeletter i loftet; en vågehval, en langluffet grind, en hvidnæse og et marsvin.

Herfra skal der træffes et valg om retning. For at hjælpe, har vi, til højre for receptionen, placeret en infotavle og et vejvisningsskilt. Børnene vil formentlig starte med at trække mod venstre. Her møder I akvariet, hvor man kan se sildestimer, gopler, en flot akvarievæg, hvor man skal holde godt øje, et bassin, hvor der kan klappes fisk og masser af andre levende væsener fra havet. Husk også at se den gamle blækspruttes graciøse ”dans”.

Ude af akvariet kan man fortsætte til højre og uden for. Det er her vores daglige sælfodringer finder sted, hvor de boltrer sig, og hvor man kan gå på opdagelse i kælderniveau. Det er også her – uden for – at I kan se Vadehavspavillonen med dets vadefugle.

Inde i forhallen, skal der igen træffes nogle valg. Er det tid til at gå op af trapperne, og få lidt lækkert at spise til byens flotteste udsigt? Cafe MS Smag modtog i april 2021 ”Green Key”, som betyder at stedet anerkendes med et certifikat for bæredygtighed. Cafeens råvarer er nøje udvalgt ud fra museets holdning til bæredygtighed, og der benyttes således lokale leverandører ud fra bæredygtige profiler.

Tilbage i forhallen findes 2 aktuelle udstillinger; Masterpieces og Briggen Claus’ forlis. Masterpieces-udstillingen varerier og indeholder i øjeblikket ”Sømandssouveniers” med hjembragte effekter fra hele verden, fra søfartens storhedstid og før verden blev digital.

Hvis du allerede her hører kutterlyde og mågeskrig, så følg blot lyden ind i Danmarkshallen og se den imponerende udstilling ”Danmarks vildeste fiskereventyr”, fra en tid, hvor fiskeriet var af afgørende betydning for Esbjerg.

Som en naturlig forlængelse af byens udvikling, giver det mening at fortsætte ind i offshoreudstillingen. Her kan man sætte sig i en helikoptersimulator og flyve ud til Mærsk Resolve boreriggen på Nordsøen, man kan ”bore i olie” og i det hele taget blive klogere på offshore-æraen.

Måske I undervejs er stødt på skilt til Havnen? Dette er museets store Frilandsområde, og lad jer ikke narre! Øjet rækker umiddelbart ”kun” til legeplads, Signalboden med is, gamle kuttere og en bunker bagerst til højre, men fortsæt forbi, og I ender på endnu et område med et udpluk af den gamle fiskerihavn. Her er motorbrøl (om onsdagen kl. 11-14) og forskellige værksteder, hvor gammelt håndværk kan besøges. Der er blandt andet rebslagning, knob, smedje, skibstømrer, bedding og om sommeren arbejdes der endda i værkstederne.

Skulle små ben være blevet trætte, så tag et hvil – og hvis det skal være i tørvejr, så gå til venstre, når I kommer tilbage i bygningen. Her er endnu en gigant: en kæmpe blæksprutte, bygget i træ, og et madpakkerum til fri afbenyttelse.

På vej ud af museet kommer I forbi butikken. Her finder I selvfølgelig den uundværlige souvenir fra børnenes besøg på Danmarks museum for havet, men også masser af bøger, plakater, et udvalg af bæredygtige råvarer til køkken og hygge, lækkert design fra Lakor og Kopenhaken, og bamser, som hos os selvfølgelig er sæler, nogle af dem lavet i samarbejde med PLAN Danmark.

Back To Top
Søg
da
X
X