Formidling i øjenhøjde

Hvorfor skal du booke et forløb hos Fiskeri- og Søfartsmuseet?

Fiskeri- og Søfartsmuseet er ikke bare en institution der bugner af viden. Vi har også de pædagogiske og didaktiske kompetencer til at formidle vores viden til eleverne. Vi vil gerne understøtte jeres egne kompetencer og forløb og bidrage til at jeres elever får den ekstra viden, der måske kan være svær at finde og formidle hjemme på skolen. Dette gør vi gennem autentiske metoder og genstande, som også bliver brugt i museets egen videnskabelige afdeling. Alle vores forløb er praksisorienterede, sanselige, og ikke mindst fagligt funderede i den viden, som de ansatte på museet er nogle af landets førende eksperter indenfor.
Vi vil ikke kun være formidlere af viden. Vi vil også være et vigtigt værktøj i lærerne og pædagogernes didaktiske og pædagogiske værktøjskasse. Derfor understøtter vores forløb naturligvis også de pædagogiske læreplaner, folkeskolens Fælles Mål og ungdomsuddannelsernes læreplaner.
Vi sætter en stor ære i altid at møde børn og elever i øjenhøjde og tilpasser forløbene til elevernes niveau. Både fagligt og mentalt. Derfor er mange af vores forløb også egnet til børn med specielle behov. Dette fremgår i beskrivelserne af forløbene, som du kan finde ved at bruge menuen til venstre.

Vores formidlingsforløb er opdelt i 5 linjer efter klassetrin

Send forespørgsel på forløb

Skibsdrenge og skibspiger

Dagtilbud og 0. - 2. klasse

Forløbet er målrettet dagtilbud og indskoling.
Gennem vores fascination og passion for havet, er det vores ambition at skabe skibsdrenge & skibspiger, som resten af livet vil være nysgerrige på naturen og være havets ambassadører.

Læs mere om skibsdrenge og skibspiger

Letmatroser

3. - 4. klasse

Forløbet målrettet mellemtrinnet.
Her er målet at udvide forståelsen for havet og de aktiviteter der finder sted på havet. Her går vi mere analytisk til værks. Vi introducerer også begreber som ”Evolution”, ”Tilpasning”, ”bæredygtighed”, ”benyttelse og beskyttelse”.

Læs mere om letmatroserne

Able seamen

Grades 5 – 6

The course is aimed at middle secondary school classes.
This is where we introduce pupils to the complex relationships and ecological systems that characterise life in and on the sea. We also introduce scientific methodology and use it in several of the courses on offer.

Read more about Able seamen here

Kaptajner

7. - 10. klasse

Forløb målrettet udskoling.
Disse forløb er museets tilbud til alle jer som ønsker at forstå den kompleksitet som kendetegner havet og menneskers relation til havet. Vi går i dybden med emner som trofiske niveauer, økosystemer, næringsstoffer, biodiversitet, bæredygtighedscertificeringer, mikroplast etc.

Læs mere om kaptajnerne

Admirals

Youth education 

The course is aimed at youth educations.
As a state-authorised museum, we have a duty to carry out research related to the museum’s areas of responsibility. In the courses we offer to youth educations our work includes some of the investigations and scientific methods used by biologists, historians etc. to study the sea.

Read more about admirals here

Har du spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål i forhold til hvilket forløb du skal vælge, pris mv. kan du kontakte Julia Søllestedjs@fimus.dk eller tlf. 30340775.

Forespørg eller book et forløb her

Undervisningsmaterialer

På vores side Undervisningsmaterialer kan du finde links til undervisningsmaterialet, som er tilpasset det enkelte forløb.

På læringsunivers Mitvadehav kan du også finde og downloade meget af det undervisningsmaterialer, som vi bruger i undervisningen.

Find undervisningsmaterialer her

Aquarium

View more

Sealarium

View more

Museum

View more