skip to Main Content

En port til Vadehavet

Et af Fiskeri- og Søfartsmuseet kerne ansvarsområder er Vadehavets natur.

Det samme arbejder Nationalpark Vadehavet, vadehavskommunerne, Naturstyrelsen og en række andre partnere med. Nu er alle gået sammen om et storstilet projekt, der skal sikre den samlede formidling. Der etableres i alt 30 formidlingspunkter og Fiskeri- og Søfartsmuseet vil blive en af fire porte, hvor der etableres en særlig formidling.

Vadehavet er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv og anføres i Danmarks nye naturkanon som vort vigtigste bidrag til verdens natur.

Vadehavet skal forklares, mærkes og udforskes, før de enestående naturværdier erkendes og værdsættes. Formidlingen skal give den besøgende hjælp til at afkode landskabet, geologien, kulturen og den særlige natur.
Derfor lancerer Nationalpark Vadehavet nu et stort projekt til over 20 millioner kroner, som skal sikre en målrettet og sammenhængende formidling af området.

Det ambitiøse projekt er støttet med 14,7 millioner kroner af Nordea-fonden. Projektet er medfinansieret af Nationalpark Vadehavet, de fire vadehavskommuner og Naturstyrelsen.

Den røde løber rulles ud til Nationalpark Vadehavet

Vadehavets natur er i verdensklasse, og nu skal den samlede formidling af området på samme niveau. I løbet af fire år skal etableres i alt ca. 30 porte, velkomststeder og infosteder.

Back To Top
Søg
da
X
X